- Förbered er på dubbelmoral

Konsumtion, konsumtion, denna kära konsumtion! Jag blir så less att vi sätter sån stor vikt i pengar, speciellt den  här tiden på året. "61,3 miljarder kronor. Så mycket kommer svenska folket att handla för i jul enligt Handelns Utredningsinstitut." Det var förra årets uträkning, tre procent mer än 2008. Och i år låter det såhär enligt Handelns Utredningsinstitut:

"Om prognosen slår in kommer julhandeln 2010 att omsätta 64,7 miljarder kronor, vilket är 1,9 miljarder kronor mer än i fjol. I december beräknas det handlas för cirka 14,9 miljarder kronor mer än vad det handlas för genomsnitt under årets övriga elva månader. Det innebär en merförsäljning per person på nästan 1 600 kronor i december, vilket kan ses som en uppskattning av hur mycket vi handlar julmat och julklappar för."


Men hallå?! över 60 MILJARDER på skitsaker? överkonsumtion på speed.

 

Jo, jag är fullt medveten om att jag senast idag har lagt upp en önskelista över löjligt dyra saker som designerskor och renrasiga hundar, men min tro på att jag någonsin kommer att få något av det ligger ungefär på minus, och ska jag vara ärlig så hoppas jag mest på kramarna och pole dance terminen.

En vän till mig skrev till mig nyss (jag hoppas inte att hon tar illa upp över det här nu, jag tycker det är fint att hon är så givmild, jag blir bara allergisk över själva sättet som människor har över att vara rädda att de gåvor de ska ge inte ska räcka till och att de försöker ersätta tanken med mängd) att hon var lite stressad över vad hon skulle ge till sin pojkvän i år, hon hade två saker redan men det var tydligen inte tillräckligt. Nog har man varit i just den situationen då fantasin har legat på noll och man känner pressen över att det ska vara så bra som möjligt, men istället då köper fyra halvbra saker för att väga upp. Och jag ogillar det till tusen! Varför lägger vi ner så mycket tid, energi och pengar på att känna stressen över julklappar?

I år (mycket, mest, pga min ekonomiska situation) blir det inte några julklappar. Förutom till min lillebror, men han är ett barn och förtjänar allt! Men det känns så skönt. Jag har massvis med vänner och familj som förtjänar och jag vill ge till men de förstår ju och kräver inget. Kanske blir det något litet, eller om jag verkligen hittar "the thing" till någon av dem. Men annars så tänker mina pengar ligga stilla i plånboken och inte bidra till den här hysteriska julklappskonsumtionen.

Jag hatar pengar. Ändå vill jag ha det. Glöm att vi är i kommunikationsåldern - materialism heter det.

Jag tror jag helt tappade vad jag tänkte skriva, men jag vill nog bara säga hur svinigt dåligt vi hanterar våra pengar och jag är en av dem som lever och bidrar till den här materialismen och konsumtionssamhället.


Carolina.

- 14.33

I år önskar jag mig bland annat det här:

- Pole Dance-termin
- Stång

- Mörka Jeans
- Boken Make-up

- Presentkort på Make up store
- En bra plattång
- En tjockare locktång
- Christian Louboutin klackar

- Hudprodukter från Stockholmsgruppen, Caroline Winbergs

- Presentkort på kläder
- Nya hörlurar

- Chinese crested dog

- Tattuering
- Ny parfym, helst Kate Moss
- VARM VINTERJACKA!
- Lårhöga svarta stövlar
- Kings of leon t-shirt

- Caleb Followill
- En Tidvändare som de har i Harry Potter, vore skitbra!

- Och minst tio kramar.


Carolina.

- Nunna, tretton katter och virkning

Jag ersätter min sexuella frustration med pole dance, choklad och virkning. Jag kommer bli virkmästare!

Carolina.

- 21.22Mihiii! Det är allt jag har att säga känns det som.

C.

- Hair of the dog

Mitt största i-landsproblem just nu är mitt hår. Jag mår dåligt av att se mig själv i spegeln och se hur det spretar och är dött. Jag SKA klippa mig så fort jag får pengar men det skrämmer mig. Jo visst, det är bra för mitt hår och för mig själv att få lite förändring, men det är så pass slitet att jag måste klippa väldigt kort och jag vill ha mitt långa hår. Jag har även börjat fundera över hårets färg. Varför det är så slitet är för alla blekningar, jag trodde att jag gjorde ett smart drag när jag bestämde mig för att bli blond igen, men slitet hår med ful utväxt är inte vackert. Jag kommer inte ihåg senast jag såg mitt hår glänsa, jo bara när jag ser bilder från då jag var mörkare. Ja, ibland kan man vara bra efterklok.

Bara därför tänker jag göra som Priman och lägga upp bilder på mitt hår, för jag saknar det!C.

- 12.26

Eftersom jag är en periodare som sagt borde jag kanske fördriva min tid med att uppdatera min blogg varje gång jag går in i en ny period med en statusuppdatering. Här kommer den gällande perioden.

Musik
Joan Jett i alla former. Min pole dance-lista på spotify går ganska hett för tillfället. Pour some sugar on me med Def Leppard och Fire bomb med Rihanna väljs ofta.
Kläder
Varmt! Koftor är en självklarhet, skulle kunna äga minst tio till i alla typer. Sockor och sjalar är samma självklarhet som trosor.
Färger
Vitt, lila och silver fångar mitt öga just nu.
Aktiviteter
Pole dance, virkning, läsa pysselbloggar, musik, fundera över livets randomhet och sällskap.
Film/serier
Jag sitter på nålar och väntar på det nyaste avsnittet av The big bang theory. Film är det inte period för känns det som.
Att stoppa i kakhålet
Saker jag inte vanligtvis brukar tycka om.
Irritation
Msn essential 2011. Sjukt irriterande att loggas in och ut hela tiden. Snöstorm och kyla.
Tjej
Emma Watson. Är det inte Harry Potter tider så säg?
Kille
Emilé Hirsch och Sheldon Cooper.
Blomma
Är inte jag florist jag så säg? Man får vara nördig i sitt fält. Jag säger vita snittamaryllis som man sedan hänger i fönstret. Jo jo jag sa HÄNGA. Det är periodens tips också, amaryllis har så tjock stjälk och behöver inte lika mycket vattentillförsel som andra. Så man kan hänga dem upp och ner i fönstret och eftersom de är IHÅLIGA så häller man lite vatten där i. Vips så har man en "trendig" och trevlig julpyntning!
Inspiration
Pysselbloggar och musik.
Saknad
Marina river snart hål i min hjärtrot.
Beroende
Närhet, aldrig har jag varit så närhetstörstande. Dock står jag i öken gällande den frågan. Sociala kontakter står också högt på den listan.
Bilder


Jag tänkte även slänga in klassikern "7 sanningar om mig"

  1. Jag är grym på att lägga "oviktiga" saker eller små trivias på hjärnan. Typ Viggo Mortensen bröt foten när han sparkade på en hjälm i scenen när de har kommit fram till orclägret vid Fangorn forest i letandet efter Marry och Pippin, men han slutförde scenen med bravur. Eller att pepparkakor såldes som medicin av nunnor på medeltiden. Snacka om viktig information, men att komma ihåg nycklarna är typ det svåraste som finns.
  2. Jag kan bli helt manisk i en viss grej. Blir jag blixtförälskad i en låt t.ex. så är det bara den som hörs i högtalarna. Värst var nog innan Hey soul sister kom, på en förmiddag hade jag lyssnat på den 78 gånger. På EN dag. Fyra timmar av en enda låt? Inte normalt. Eller kan sitta en hel dag och söka frenetiskt vidare på t.ex wikipedia, deviantart eller spotify. Eller börjar jag måla så är jag onåbar.
  3. Jag är löjligt förälskad i Harry Potter böckerna för min ålder.
  4. Mitt ego sitter ihop med mitt hår men jag tar otroligt dåligt hand om det så nu har jag en skjudande ångest dagligen och vill inte se mig själv i spegeln för det är så fult.
  5. Jag avskyr foppatofflor, trimmerljud och Idol. Jag är riktigt allergisk. Jag har försökt att ge Idol en chans flera gånger men misslyckats. Trimmerljud kan få mig att må illa och hata världen. Foppatofflor - nej. Det finns bara nej.
  6. Jag har bara varit kär på riktigt en gång och har svårt att bli det, men blir otroligt lätt förälskad i tanken av förälskelse. Jag är en optimistisk pessimist.
  7. Jag är sjukt blyg. Kommer jag på en fest med få jag känner eller umgås med en vän och dennes vän som jag inte känner är med så blir jag tyst och nervös. Eller så pratar jag i ultraspeed. Resultatet av det är att folk uppfattar mig som "bitch" eller konstig.

Nog om mig, nu ska jag göra mig redo för lite jobb.

Carolina.

- Puor some sugar on me

Nu, nyss, när jag satt ute i stormen som jag förevigt kommer kalla för Sauromanvintern (se http://www.facebook.com/#!/christoffer.erling/posts/158993187477664) så kom jag på en massa roligt och bra jag skulle skriva om. Med bra och riktigt witty formuleringar, som ni som följer mig vet att jag älskar, men som vanligt när jag kommer in så är de som bortblåsta. Det har inte med stormen ute att göra heller.

En sak som jag har kommit på dock är att jag den senaste veckan varit sjukt sugen på godis jag aldrig riktigt tyckt om. Så som kolaremmar och gelehjärtan. Vad hände där liksom? Skelgravid kanske? (och nu kommer kanske en riktigt lustig en kommentera "Är du inte gravid på riktigt då? hö hö", till dig vill jag bara säga att du kan bespara den kommentaren till ett annat tillfälle för jag skulle i så fall vara sjukt långt gången och jäkligt tjock.)

En annan sak är att jag funderar över vad som händer ikväll. Efter ett flertal otroligt lugna helger den senaste tiden så är jag jäkligt sugen på lite härj. Fast bara lite, jag jobbar i morgon och det är inte okej att lukta dagenefter när man försöker sälja de där jäkla julstjärnorna till adventsmysiga tanter. Men dock så är jag sugen på att inte sitta på min platta röv och stirra på alla "fest ikväll" och "första ölen sprättad" - facebookuppdateringar. Precis när jag känner suget alldeles sådär för mycket så klickar min telefon till och jag blir överlycklig i hopp om att någon hör av sig om kvällens planer. Det var mamma som från nedervåningen smsar om att Harry Potter och hemligheternas kammare börjar på femman nu. Typiskt. Det är kanske så min kväll kommer se ut, Harry, virkning och jag. När det kommer till kritan så kanske det är lika bäst, Sauromanvintern gör det inte lika lockande att gå ut. Om det inte finns guld att finna i regnbågens (läs stormens) slut vill säga.

För övrigt så kan jag bara säga att jag måste nog vara världens största fryslort! Jag sitter inne vid en varm dator och ett element i två linnen, två tjocktröjor, två sjalar, två sockor och inte mindre än TRE leggings på mig - och jag fryser ändå!

Till slut så borde jag komma med något bra. Hm, jag säger bara ihihiii, för det känns lite så av någon konstig anledning.

Over and out (och ring om ni har något kuligt på G ikväll!)


Carolina.

- I <3 blåmärken

Just för tillfället så har jag en bragd, och det är mina blåmärken! Ja, man blir lite knäpp när man börjar dansa pole dance. Jag är fullt medveten om det. Men mina "små" ömma blåmärken är mina ögnstenar, jag tror nog att det ligger något djupare i att jag beundrar de fula fläckarna på min kropp, eller så är det helt enkelt min facination över ful-söta saker. Vem vet, men jag tänkte dela med mig lite av mina bäbisar.Efter en hel kvälls eldflugesnurrande.
En poleglide kan vara läskigt om man aldrig har prövat den, så man håller fast för brinnande livet.Resultat av blåmärken på blåmärken, och krypande, och slå i golvet efter en televink. (Televinken låter harmlös men bildmaterielet bevisar motsatsen!)Man kan rätt och slätt säga att I'm in löööv i pole och mina blåmärken.

Carolina.

- Hello Love

"Jag har haft sex med X killar och har ingen att tänka på. Var det allt?"- 14.06

Den lilla gnutta vitalitet som hängt sig kvar i mig rann nu ur.


RSS 2.0