- Kungligt

Idag fyller min älskade spegelsyster Caroline år, och kungen!

Kärlek och royaliteter var temat på gårdagen, Kate Middleton fick ju faktiskt sin prins i kanske den finaste klänningen och buketten. Jag tycker om enkelheten i henne. Hon skulle ju försjutton gifta sig med Englands blivande kung och hade kunnat gå helt bananas, men hon gjorde inte det. Ja ja, hennes klänning kostade säkert mer än vad jag någonsin kommer ha i årslön men den var enkel. Hon valde Grace Kelly och inte prinsessan Diana. Och som en kvalificerad florist kan jag ju inte undgå buketten. Jag trodde (sen i förrgår) att hon antagligen skulle ha en lite för stor bukett, fast vit, lite lika som kronprinsessan Viktorias. Men inte, och vilken glädje när jag såg den sötaste lilla liljekonvaljbuketten! När jag gifter mig med prins Carl-Philip ska jag nog också ha något liknande.Jag fick även reda på en riktigt storslagen nyhet, som ännu är lite hemlig men riktigt vacker. Jag ryser lite av tanken igen. Det har sällan känts så underbart med helg som det kändes igår klockan 18.00. Det var som en stor tyngd lyftes från mig när jag nästan skuttade iväg till Malin. När en vän, eller du själv, flyttar ifrån allt det man vet om och sen kommer tillbaka så märker man hur mycket man tog förgivet de små sakerna. Som att bara sitta och samtala i flera timmar. Jag hade nog inte kunnat haft en bättre början på denna valborgshelg. Igelpigelkott kom och gjorde våran kväll med. En fin bild i minnet var det, en söt liten igelkott framför en knallgul cykel mitt i stan. När mörkret tog över stan så tog vi över posten taket. Friheten jag hade i mitt bröst den kvällen är något jag aldrig ska ta förgivet igen. Jag stod på en bräda för första gången på sisådär sex år. Det gick knackigt fram men jag flög ändå. Där satt vi sen, två år senare och speckulerade över vart vi kommit som individer.

"Du har en förmåga att sätta ord på det jag tänker"

Men idag är det som sagt min Carolines födelsedag, nu är hon lika gammal som mig igen. Jag tror inte jag har firat henne på hennes födelsedag någonsin så det gör inte så mycket att hon sitter i ett soligt San Diego med sin älskling och bara njuter av livet och hennes korallfärgade plånbok. Jag längtar efter henne så otroligt dock! Men nu är det inte långt tills jag får höra hennes röst. Jag kan nog stå ut lite lite till. Jag tänker inte fortsätta på det här ämnet för då kommer jag nog kanske bli känslosam och det vill jag ju inte på frökens födelsedag så jag säger bara ett stort grattis!


<3

Carolina.

- Du skulle vilja glida som jag

Duschen är upptagen, inga bloggar har uppdaterats, skaparglöden är lite ljummen sådär, dagens outfit är framplockad och entusiasmen över den kommande ananaspajen är fulländad. Så jag har inte så mycket att göra. Jag kan väl helt enkelt bara sitta och göra den vita bakgrunden lite halvsvart då. Skulle dock kunna torka upp rödvinsfläckarna på mitt golv eller sitta ute i solen en sväng som normalt folk men det känns inte som jag.

Påsken har varit över förväntan, och nej Peppe jag tänker inte erkänna att påsken är mysig det är helt enkelt situationer och människor som är mysiga inte påsken i sig. Som julen. Men man kanske ska göra en liten snabbresumé ändå.

När klockan slog 18.00 på skärtorsdagen så kände jag en slags frihet. Då mötte jag upp ett gäng härliga killar för en fika, dock så stängde alla fik tidigare så det fick bli en hederlig Donken-fika. Den kvällen somnade jag ovaggad och tidigt. Långfredagen startade soligt och tidigt, och så som jag hade planerat - väldigt slött. Senare kom Johan och överraskade med att vi skulle grilla, så med något som inte liknade något ätbart och Batmanmuggar gick vi till Färsjön där ett gäng moppemänniskor som vanligt var, sommarkänslan trängde sig in genom skinnet. Jag var dock tvungen att jobba på påskaftonen men det kändes aldrig som jobb överhuvudtaget, solen och lyckan till livet underlättade hela dagen. Både Marina och jag höll i "vägra Statt"-kommitén och planerade en picknick istället. Det var en såndär kväll som man vill hålla i minnet föralltid för den värmer även om två filtar behövdes. Bara hon och jag, en flaska vin och Spotify i telefonen. Det är allt man behöver. Igår var värmen strax under tryckande, jag tog det återigen bara så lugnt man möjligen kan, till och med Frugans idé om en fotopromenad var jäkligt chill. Vi träffade på en Fiamariamums som låg och bakisrullade i gräset, åt mjukglass med strips och bara njöt av solen och min vän. Idag är sista dagen av ledigheten på ett bra tag så även idag har jag och ska jag bara ta det lugnt, även om morfar kommer förbi och äter ananaspaj, guud vad jag längtar efter den där ananaspajen! Kan kanske bli helgens höjdpunkt.


Lammfärsspätt, ser inte mycket ut för världen men var riktigt goda.


Rött vin som luktar vitt, och batmanmugg såklart!


Grillad kyckling och vin i batmanmugg i repris.


Kärlek.


Nu vet man att sommaren inte är långt härifrån.


Frugan i världens finaste linne.

Med Halka som sortimusik drar jag mig mot duschen, ett steg närmare min ananaspaj.

Carolina.

- 13.56


I'm gonna break down these walls I built around myself

- What to do, now that I know myself


I wanna know, what im thinking what Im feeling
What I want my life to be
I wanna know how I like plan to make things easier
For everyone but me

Carolina.

- Paranoia Candy Blues

HIPP HIPP HURRA FÖR IDAG ÄR DET HENNES FÖDELSEDAG!Idag blir min lilla färgbubbla det stora 2 0 och får köpa sin egen alkohol, stora flickan där. Virvelvinden själv kom inspringande på jobbet idag och lättade upp stämningen med att bli glad över några gula pinnar. Senare kom hon in med sin första fångst och visade upp den stolt som man bör. Jag gissar på en blöt vecka för denna dam. Hoppas jag får se det själv med egna ögon vid något tillfälle. Helt BANANAS!

Annars så har kölden smygit in i mig idag. Jag tror att helgens sommarvärme skämde bort min lilla kropp för idag var det förbannat kallt måste jag säga, jag frös till och med inne och även i mitt sinne. Jag tror både jag och Frida var rätt låga, vi försökte oss på lite ordlek och internskämt men inget av det funkade. Aja, man kan inte vara på topp jämt. Jag buttrade till mig riktigt över fåniga saker som känns riktigt löjliga nu. Det är ju ett faktum att det är vår och soligt, värme eller inte, och på det så kommer alla mina finaste vara hemma över påsk. Frågan är nog mest hur jag ska hinna med att träffa alla, om de vill träffa mig vill säga. Det hade varit lite lämpligt om man skulle ut i helgen att få träffa alla men det ska jag inte så jag sätter in lite värdefull kvalitétid med fina istället.Carolina.

- 08.32

Trög måndagsmorgon, hoppas energin kommer under promenaden till jobbet och håller i sig hela veckan ut. Det känns som att det skulle behövas. Men det känns som att det kommer kunna bli en riktigt rolig vecka, hoppas vädret är lika bra.

Igår var det sommar. Ja, faktiskt! Jag låg ute i kjol och jenasjacka sent på eftermiddagen utan att frysa, då är det sommar. Helgen har varit väldigt slapp för övrigt, det har känts behövligt att bara göra ingenting, att ta en tupplur bara för att man kan och är ledig. Jag har även försökt mättat dansabstinensen med lite skapande. Det fungerade faktiskt förvånadsvärt bra, behöver dock nya pennor.Typ kortvecka och massvis med hemkomster, det enda som kan göra det HELT perfekt är att solen håller i sig.

Carolina.

- It's looking like a limb torn off


But no one is ever gonna love you more than I do
No one's gonna love you more than I do

And anything to make you smile.

Carolina.

- 08.20

Jag vill:
- Klättra lite på en stång och låta mina muskler bli så mör att jag knappt kan stå.
- Åka bräda med Malin tills solen inte värmer längre.
- Köra lite bil.
- Sova.
- Att det ska sluta klia, det drar ner min positiva inställning till våren.
- Kramas.

Carolina.

- 08.45

Undrar lite vart min big ass säkerhetsnål är. Skulle behöva den nu.

Carolina.

- Kräm

När jag går (se springer) till jobbet om mornarna så tänker jag på en massa bra saker som jag borde sitta här och skriva. Såklart när jag är slutjobbad och redo för slakt så har de bästa bitarna fallit bort men jag tänkte ge dagens funderingar ett försök att fastna.

Idag sken solen och jag började tänka på våren, som det faktiskt är nu officielt. Jag tänkte på hur jag ändras under den. Det är som att jag nästan får en helomvändning även om den kanske inte är synlig för omgivningen. Eller jag vet inte om det märks på mig, fast det spelar ingen roll. Den mesta delen av året är jag oftast rädd av mig. Rädd för förändring, rädd för misslyckanden. Fånigt såklart och jag försöker mig på att förändra det sakta men säkert. Men under våren knackar livet på i mitt bröst, säger åt mig att bara göra och inte tänka så mycket. Man får göra bort sig, falla och skrapa upp den sköra huden för inget är så illa att man inte läker och lär sig av sina misstag. Jag blir, i min standard, en riktig daredevil haha nej men jag blir äventyrslysten och en ja-sägare. Jag och romantiseringen, som Isabelle så fint dissat här, nu får jag det att låta som att jag hoppar ut från flygplan och ställer upp som testkanin för något nytt mirakelpiller som är ganska ifrågesattbart. Så är det såklart inte men jag är en sann troende på små vardagsmirakel. Det kan vara så simpelt att skita i att ta den extra tröjan under skinnjackan och strunta helt i om man fryser eller inte, eller stå på en bräda för första gången på kanske sex år, eller varför inte hänga upp och ner på en stång på egen hand, sjunga högt och gräsligt, styra en bil på en edslig parkering bara för skojs skull för första gången, le åt ett sms, sitta på ett litet och lutande tak, prata med okänt folk, längta efter närhet, säga ifrån, spraka i gruset med nya skor eller helt enkelt låta nattpulsen kännas djupt i magen en helt vanlig måndagseftermiddag.Jag letar lite utmaningar. Vissa korta som sekunder medan andra kanske helt livsavgörande - en början på en ny historia.

Jag har nog så som jag sa, tappat många bra punkter och formuleringar men jag tror budskapet gick fram. Jag lever.

Carolina.

- And meet me in my boudoir


Jag vill ha din ryggrad här
Fäst den i mig
Jag är alltid tryggast när
du är en liten bit ifrån
en rörelse i ögonvrån...
Lägg dig ner i gräset nu
Du är så varm här
Jag vill ha min tunga där
du är, så nära att du blir våt
men så nära får ingen gå...
Lägg dig ner precis
som du alltid gör när
Jag vill ha min tunga där
du är, så nära att du blir våt
så nära får ingen gå...

Carolina.

- 16.59


Carolina.

- Hela världen är så underbar

Vad vill du? Men kom då. Jag är ju här och väntar på dig
Ett tu tre på marken, sitter och väntar modigt på sparken
Foten i huvet, gud vet vad som hade hänt om hunden
Hade varit bunden och inte kunnat komma och skälla i tunneln

”Men lilla gubben hur är det fatt? Du fattar väl att du måste stå upp
Och slå tillbaks annars kommer dom aldrig låta dig va”
Jag höll med husse och tog bussen in till stan där det lyser tryggt
Hela världen är så underbar på bussen in till stan
Hela världen är så underbar

Såg att det lyste, Hörde musik
Just där och då tog jag det som en invit
Men din blick var mörk och märklig där du stod
På den trasiga mattan bredvid okända skor

Jag fatta allt och ingenting
Där stod ju du som alltid skulle va min
Du såg exakt lika påkommen ut som du var
Men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar
Hela världen är så underbar bara man får ett svar

Du vet var det sitter och siktar
tills du riktigt säkert vet att det hittar in
Där ingen annan kommit in, hjärtat väljer blint
Nu när jag svalt det kan du dra det hur långt du vill

Du vet jag vill bli din
Och ingen annan kommer in, hjärtat gör mig blind
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad
Hela världens hunger samlad i mig
Hela världens hunger samlad i mig

Toaletten spegeln, Jag har stirrat färdigt på den
Och vem blir inte ful i 60 Watts ljus?
Toaletten duschen, Jag har gömt mig för sista gången i den
Och vem blir inte kall naken och våt i en tom hall?
Somnar nollsju vaknar igen på natten
Somnar nollsju vaknar igen på natten

Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Låt mig komma in, jag vill bli din
Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Låt mig komma in, jag vill bli din
Hela världens hunger samlad i mig
Hela världens hunger samlad i mig

Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Låt mig komma in, jag vill bli din
Jag är en vampyr, jag suger och spyr
Låt mig komma in, jag vill bli din

Markus Krunegård – Jag är en vampyr

Carolina.

- Födelsedagarnas födelsedag!

Hipp hipp hurra för idag är det Chillos födelsedag! (Antons med men han är inte lika söt)

Idag fyller Frugans sötaste ett hela år, och jag blir alldeles glad och lycklig för den lilla filuren förgyller även mitt liv. Slowass, långa, el Chillo, Chillan, adoptivhunden, slakt, Dobby, sessan etc etc kärt barn har många namn men vi älskar henne lika mycket ändå trots illaluktande fisar, söndertuggande sladdar och självmordsbenägna handlingar.


Jag förstår inte att hon har varit såhär liten!


Kärlek


Matte är bäst!


Fast vi tycker om varandra med


<3

Carolina.

- Natten är ung och jag ligger vaken

Tänka klart, vad är det?


Carolina.

- 18.58

Bra saker idag:

Saftkalas med söta tjejer och ett glatt födelsedagsbarn. En söt gubbe som äter kexchoklad. Gångstils-vm. Solglimtar. En grov planering av en påskmiddag. Oväntat möte med söt syster. Två-timmars-samtal utanför bion. Lill-Linus och Stor-Linus. Oliver. Cola.Carolina.

RSS 2.0