- This cool night air is curious

Choklad och rödvin - en bra kombination.

Mamma har en väninna över på ost och vinkväll, det är en mysstämning i luften. Vin, kex, ost och choklad med Jamie Cullum i bakgrunden, tidigare Norah Jones, blir inte mycket mysigare än så med tanke på regnet utanför. Det är så kul och lyssna på deras samtal och man inser att ens mamma är som vilken kvinna som helst. Man målar oftast upp henne som enbart mamma och stöttpelar och glömmer tyvärr att hon är precis som du och jag, männsklig, fnissig och fylld med samtalsämnen som inte alls är mammiga. Jag skulle lätt kunna smyga in och göra dem sällskap, men jag känner att hon behöver få den här stunden, att inte behöva tänka på att hon är mamma. Jag smyger bara in lite då och då för att fylla på förådet. Men jag är så rastlös. Regnsömnig men rastlös. Lite bitter med.

Jag är i det där tillståndet som Peppe inte alls tycker om. Som hon tycker att jag borde göra något åt. Det tycker jag med. Jag tycker inte alls om det heller. Luft, jag tror jag behöver få lite luft. Sysselsättning med, slö sysselsättning. Men jag vet inte vad. Jag kanske borde ta en promenad?


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 18.02                                                                         Pink maggit.

- 18.16

Jag är inte nere, även om det kanske låter så, bara neråt - tyst. Det kan vara så att jag är som musiken som kommer ut ur mina högtalare, även om det är så att jag själv har valt den. Det kan vara så att jag vill ha den där kramen jag har växt fast i.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- Even if I come back, even if I die

När du kan sluta så vill du inte, men när du vill sluta så kan du inte.

Jag har så mycket jag vill skriva, så mycket jag tänker, men återigen smyger sig censuren fram och låser orden. Texter till musik som diffust kan tolkas (misstolkas) som någon form av känsla och tanke är det enda jag kan producera. Jag vet inte varför jag ibland blir på det här viset, kanske det är för jag har tankar som någon kanske inte håller med om eller rätt ut sagt kan bli sårad av, eller så vågar jag inte yttra mina tankar högt för att jag inte vet om jag verkligen känner så. Att jag inte vet om mina tankar är verkliga eller inte gör så att jag inte vill att andra ska tro att det är så. För så är det väl, att om jag skulle yttra en tanke att jag tror att jag känner eller känner det justär väl en form av sanning för andra? En sanning som skulle förfölja mig till vansinne, aldrig en lugn stund från vissa och ett sår för andra. Men visst, att publicera en tanke gör väl inte tyngden lättare att bära om man kan få ut den på annat sätt, men mitt sätt är här. Jag kanske inte vill ändra på något bra även om jag vill utveckla det, kanske där spärren sitter. Jag vet inte.

Jag tycker jag skriver det ofta 'jag vet inte'. Men jag står mellan två delar i mitt liv. Två antagligen väldigt bra delar. Det gör det svårt att leva i nuet. Så som många många vill säga att man ska och gör, leva i nuet. Men så som jag och min kära vän Fia diskuterade här om dagen, "man kan inte gunga lika högt om man inte håller i sig i repen". Att man kan inte njuta i nuet om man inte minns tillbaka och ser sina misstag och triumfer, lika så om man inte ser framåt till främmande äventyr och utmaningar. Det svåra, och kanske viktigaste, är att lära sig balansen mellan dessa. Håller man för hårt i ena kan man lätt trilla av. Nu vill jag inget annat än att just bara njuta av stunden, men även göra det mesta av den, det gör jag inte. Jag skulle kunna leva så mycket mer, men jag håller så hårt i framtidens rep, ser det som skrämmer mig och hoppar genast över till dåtidens sida och saknar. Jag har alltid varit så, så rädd att mista viktiga delar av mitt liv, de där minnesstunderna som slätar över det viktiga små detaljerna i historien och det påverkar framtiden och specielt nuet. Det finns så mycket jag vill göra på liten tid, och som alltid när jag har mycket att göra på lite tid så släpper jag allt och bara sitter. Sitter och önskar att jag gjorde något av tiden som sen kommer vara långt borta.Allt jag ser nu är du, tiden jag önskar jag hade och orden jag önskar slapp glömma. Jag ser allt jag vill hinna göra med dig och henne, även den där andra hon. Jag vet bara inte hur jags ka säga det, ännu mindre hinna. Fast egentligen hinner man så mycket mer än vad man tror och gör av tiden. Jag skulle nog hinna så otroligt mycket nu istället för att sitta här men jag och min fina Marina sa just det igår, att tid är något man har för att göra av med man måste bara försöka lugna sig själv i paniken över att inte göra något. Jag tycker väldigt mycket om att göra mycket saker på en dag, mycket olika, men när jag som till exempel nu sitter ensam hemma med skön musik och bara är jag då trivs jag nog minst lika mycket om inte mer - fast på sitt egna vis.


Vaken, jag har inte sovigt på flera dar'
Jag ligger naken, min hud den saknar närheten som var
Mina tankar, svävar mellan lögn och fantasi
Mitt hjärta det bankar, längtar efter det som e förbi


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 13.50

När jag kom hem i natt vid tresnåret var min kropp och själ helt utpumpad så jag bara behövde lägga huvudet på kudden och invänta John Blund. Men jag var nöjd. Fia gav mig en välbehövd dag, kväll och natt.

Allting började med ett sms där det stod att Fia ville bjuda mig på en kopp kaffe på Wayne's men när det kom till kritan så möttes vi på stan men vi sprang mellan Söderhamns utbud av butiker. Fia i egen hög person shoppade loss på riktigt och när vi väl kände oss nöjda så kände vi även hungern riva. Vi bestämde oss för en festmåltid. Vi smög oss hem till Dennis, vi är två riktiga busar men han sa att det inte gjorde så mycket, och gjorde världens godaste mat som vi avnjöt på balkongen med några timmars rökande och djupa samtal. Vi smälte även en film, Kevin Spacy (stava) är alltid lika bra. När den var slut så insåg vi att det var en grym svartvit serie som gjorde oss galna i våra huvuden. Efter det så kände vi att vi att vi behövde göra av med energi och svalka oss en bit så vi tog en promenad. Vi knyckte blommor, fnittrade som två fjortonåringar och skickade sms från den eran, klagade på kyrkoförvaltningen, var en stund på JH (som nu liknar ett öppet hem där folk bara är), bestämde oss för att bea och sallad skulle vara gott med det fattades något, storhandlade på Statoil, sa det den andre tänkte på, träffade fulla killar - "Jag är full på egen hand och Lars är full på den andra handen" , låg mitt i vägen, tog kort och sedan promenerade hem för att se Mammoth - något jag längtat efter.

Den där tjejen plockar fram de egenskaper jag älskar och hatar, spontaniteten. Jag insåg också när vi satt på balkongen och avnjöt våra cigg, att det är såhär det borde vara, jag borde bo på en våning och hon den andra. Så vi kan vara lite såhär lite då och då. FLYTTA MED MIG DIN MUMLA!

Idag skulle vi ha tagit en sväng förbi ungdomsmottagningen, men pga min mamma helt på 1 2 3 har fått rysligt mycket att göra så blir det att stanna hemma idag och fixa inför flytten. Jag ska vara duktig. Städa, packa,  dricka kaffe, packa, röka, dricka kaffe, städa, blogga, skriva under papper, packa, röcka, dricka kaffe, packa, blogga, städa....ja ni fattar poängen - lite utav en Carolinadag. Man kanske skulle ta och börja nu?


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- Hemliga dagen!

- "....men ja ungefär, ja faktiskt, det kan nog vara ganska precis"

- "....haha men nej, det är stört! men okej, jag stod där och tänkte, vad fin den är!"


Jag och Fia har en hemligdag. Men fin är det. Djupt och odjupt. Känsligt definitivt. Det är såhär det ska vara.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT fast just nu börjar det kännas lite Prima Ballerina igen.

- I'm choking on my tongue

Dagen-efter-ångest. Det är en dålig idé det här med alkohol, ibland så är det så fantastiskt ovärt. Hela jag är i obalans idag, och då känns inget rätt.

Och jag är bitter. Stinkande bitterhet. "Jag brottas med lusten att slå dig, med det faktum att jag faktiskt vill kramas med dig." Ibland vill jag bara frysa tid, stanna kvar, hålla fast dig.

Just... stolen moments that leave too quickly

Det känns ibland som så, som små ögonblick till minnet men inte mer än ett ögonblick.


Svammel.

- I've got to see you again

Jag sitter och lyssnar på Norah Jones, som alltid gör en på myshumör. Hela ens sinne fylls av en slags rofylld mysighet, som en perfekt höstkväll.

Kom och få min kudde att lukta?


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 15.13

Idag spelas The Kooks på högsta volym när mamma inte är hemma. Medan flyger hela 2008 förbi på min bilddagbok. Det känns bra med lite nostalgi, det var ju faktiskt ett bra år. Marina blev en beståndig del av min själ, Isabell och jag bubblade mer än någonsin och jag fick chansen att lära känna Natasja påriktigt.

Undra om jag kanske håller på att bli friskare, håller tummarna!

En månad kvar, och en massa kvar att göra, men ändå är det batterier till min kamera jag grubblar mest över. Jag inser att mitt bildgalleri behöver förnyas, lite på mig själv, lite på min familj, och minst ett bra kort på var och en av mina vänner som jag kan smygtitta på när jag sitter i Västerås. Några dagsbilder skulle vara trevligt att kunna lägga upp på bilddagboken med, som på lördag eller de andra dagarna.

Koka kaffe kanske?


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- Bara en sak i förbifarten

Du, eller rättare sagt NI, är en fara för min mentala hälsa. En blick, en tanke så är min hjärna urkopplad och går på högvarv.

Dåligt, men ändå så ljuvligt.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 14.55

Jag vet inte om jag vill spela erat spel, jag vet definitivt att jag inte orkar. Att hamna i korselden som någon annan framkallar suger energi jag inte har. Lögner som jag inte ens vet om, hela mitt liv har centrerats kring lögner känns det som. Jag har fallit offter för svidande lögner, jag har slungat lögner som vattenballonger med stinkande lava, jag vill bara lämna det till då och leva på ärligt hopp nu. Jag säger inte att det är fel, ibland måste man göra vad situationen kräver, men kan inte relationen mellan oss vara rak och ärlig?

Det är det enda jag begär.


Det var ett tag sedan jag kände mig såhär, tankfull vill säga. Mycket händer på lite tid, tid som för tillfället känns som något jag inte har. Jag ska börja ett nytt liv om en månad, lämna allt jag känner till och älskar för en ny framtid. Jag älskar det, känslan av rädsla, men just nu tänker jag bara på vad jag kommer sakna. Jag hade tänkt spara den känslan till senare, och bara se den ljusa framtiden. Men jag vill inte längta för mycket, längtan drar tiden snabbare framåt och nu vill jag bara njuta av nuet där allt som är här finns. För att rädda mig själv från rivande saknad.


jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

Jag vet nog inte vad den här texten betyder, vad den betyder för mig. Väldigt mycket och väldigt lite, skulle jag tro. Den handlar om en person, några personer, om staden själv. Jag vet inte. Jag är i ett "jag vet inte"-tillstånd idag, ett där jag bara känner utan att tänka på det jag tänker. Det brukar väl oftast vara då jag använder text också. Glädje, eller lättnad rättare sagt, har nog aldrig varit min kreativitets starkaste sida. Inte heller konkret smärta, det blir mest värdelöst rabbel som jag senare bara raderar.  Jag tror jag är på min topp när det är något som gnager, kanske något jag oftast aldrig listar ut vad det är. Det formar ord och text som jag aldrig kommer ihåg senare fram att jag ens har känt.

Ibland känner man väl helt enkelt lite för mycket än vad man egentligen känner.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT


- Det löser sig! (på skånska)

Snorsjuk igen....

Men det löser vi med lite öl, en Fia och Lily Allen! Nu är det vi <3


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- Nobody but me

Allt är hur bra som helst, men varför känns det även enda upp i halsen gråt?

Jag känner ofta såhär, fast det var ett väldigt bra tag sen senast, att jag ser mitt liv hur bra det är och sedan får klumpen i magen om att något fattas eller är på väg att försvinna. Som om min hjärna inte kan låta mig glädjas fullt ut. Jag är på väg att få allting jag vill ha just nu, även om det kommer innebära en hel del arbete, men ändå så känns det som någonting fattas. Jag trodde att det skulle kunna vara bitterljuvligheten över de som kommer saknas, rädslan över att lämna tryggheten. Men allt detta har jag hittat i tanken och vet hur det känns, det är något annat som äter upp mig inifrån. Jag vet bara inte vad.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT


- 10.46

Du, jag tänker på dig, ganska ofta. Ganska mycket.

I hope it's gonna make you notice, someone like me


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- DU KAN VARA HULTSFRED!

KINGS OF LEON. Kyla. Müsli. Cigaretter. "men ta någon jag kan, jag kan tre". Kräks. Spritpenna. Filtar. Puss. Lera. Gratis saker. I hope it's gonna make you notice, someone like me. Grönt. Kär?. Laga mat under paraply. "NATASJAAA". Stå i kö. Majonäs. Störtregn. Chockad. Borsta tänder. Kissträdet. Millånga köer. SOCKERVADD. Städa tält. Oslagbara leenden. Borttappad röst. Ögonkontakt. Förbannade måsar. Längtan. Morgonvinet. "Men vart är Adam?!". Chips. Olika sovuppsättningar varje natt. Förkylning. Closer. Mysiga stunder. Om du lämnade mig nu. Diskussioner. Glädje. Solglasögon. Vita kepsen. CALEB FOLLOWILL <3! Soptipp. Blåmärken. "HAHAHA SÄG TILL MIG ATT BERÄTTA EN SAK IMORGON". Munkar. Nudlar med rödvin. Låna kläder. "Nej, fan jag måste skita". Deeptalk i soffan. Tårar. Lycka. Fula tröjor.  Kondomer. Slitet. Flätor. Tältmys. Strandmiddag. Vackra människa. Toalettklotter. Dialekter. Fyllesamtal. Bra människa på KoL. Energidryck. "Jag har en låt till dig!". Chill. Döda mobiler. Hålla hand. Pussel på 45 sekunder. Ben & Jerry's. Gitarr. Dansa. Bada. Sitta knä. Öl. "Du kan vara!". Thaimat. Översvämning. Hysteriska kramar. Mysiga kramar. Underbara kramar. Remmar. Pin's. Släpa. Kattmat. "Jag raggar, sch!". Paradiset. och mycket mycket mer!

Hemma igen, efter en efterlängtad och otroligt värd vecka. Bästa bästa någonsin med fantastiska människor och bra musik. Trots att det är skönt att slippa köa för att gå på toaletten och krypa in och ut ur tält så vill jag tillbaka. En minnesvärd vecka. Tack alla fina som gjorde den fulländad! <3

THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 11.41

Stranded in this spooky town
Stoplight is swaying and the phone lines are down
Snow is crackling cold
She took my heart, I think she took my soul
With the moon I run
Far from the carnage of the fiery sun

Driven by the strangle of vein
Showing no mercy I'd do it again
Open up your eyes
You keep on crying
Baby I'll bleed you dry
Skies are blinking at me
I see a storm bubbling up from the sea

And it's coming closer
And it's coming closer

You shimmy-shook my boat
Leaving me stranded all in love on my own
Do you think of me
Where am I now
Baby where do I sleep
Feels so good but I'm old
2000 years of chasing taking its toll

And it's coming closer
And it's coming closer
And it's coming closer
And it's coming closer


Någonting hände, något jag inte förstår. Men likväl hände det något, något jag inte förstår, något jag inte kommer vinna. Någon.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- 14.12


You captivate me, something about you has got me
I was lonely now you make me feel alive
Will you be mine tonight?


Take me on the floor (dadada da dadadada)
I can't take it any more (dadada da dadadada)
I want you, I want you, I want you to show me love
Just take me on the floor (dadada da dadadada)
I can give you more (dadada da dadadada)
You kill me, you kill me, you kill me with your touch


My heart is racing as you're moving closer
You take me higher with every breath I take
Would it be wrong to stay?

One look at you and I know what you're thinking
Time's a bitch and my heart is sinking down
You turn me inside out


I wanna kiss a girl
I wanna kiss a girl
I wanna kiss a boy
I wanna ...


You kill me, you kill me, you kill me
Please don't stop!


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT


- 22.27

En mycket fin kväll har spenderats i Sandarne och spelats boule med Linus, Cricke och Isabelle. Hemskt kul att äntligen få träffa Linus kärlek Isabelle, de har varit tillsammans i över ett år och jag har inte träffat henne. Hon är verkligen en trevlig tjej ochjag ser verkligen framemot Hultsfred nu så jag kanske får läara känna henne lite bättre. Jag känner mig verkligen peppad nu inför Hultsfred. Det ska bli kul!

Nu sitter jag och spenderar min sista vakna timme med en Priman på msn. Vi inser att till hösten blir det sex år sedan vi senast tog en lövpromenad, filosoferade om livet och fanns där för varandra. I ett år nu framöver kommer det återigen kunna bli en verklighet. För avståndet minskar betydligt i pengar och mil. Jag hoppas på varma lördagskvällar med balkongmys, cigaretter och öl,  lövpromenader, falsk balladsång, shoppingrundor och fikatimmar. Det ska bli så himla kul att återuppta en kontakt som på flera år har drivits genom Msn. Hon är en väldigt bra människa, väldigt olik mig, men hon har det där som tar fram en annan del av mig - kanske vuxnare, ödmjukare? Nej, jag vet inte vad det är men jag gillart.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

- I wait for an hour or so at the carousel

Suck pust och stön. Den här värmen äter sig in i musklerna, specielt när man jobbar. Mina ben bär mig inte längre. Men sinnet är uppåt, orosmoln som jag inte tänker lägga ner energi på nu lägger vi i en låda så tänker vi på söta bra saker istället. Mindre än en vecka kvar till Hultsfred. Jag kom in i VÄSTERÅS. Fina saker. Underbara vänner. Fan, jag kan punkta upp en jäkla massa.

Dagens bästa är nog fan Fia som inte bara tar hand om små söta gamlingar utan även ser ut genom fönstret och har förbjudet tankesex.

Helgen är fruktansvärt efterlängtad! Jag ska bara ta det lugnt, ta hand om mig själv, packa, SOVA, spendera några timmar med finaste Marina och bara vara ledig. Just nu så känns det som om jag ser fram emot det mer än Hultsfred, jag behöver vila.

I måndags blev mitt liv helt plötsligt kaotiskt. Västerås ringde, jag kom in på Floristutbildarna och flyttar från Söderhamn den 23e augusti (dagen innan skolstarten) så jag har tusen saker som behövs fixas innan på kort tid. Kaotiskt. På det jobbar man, pengatrassel, teatern, planera inför Hultsfred etc etc. Men ur kaos föds ordning, eller hur var det nu?


När jag ser en bild händer det något jag inte förstår.


THE GIRL IN THE DIRTY SHIRT

RSS 2.0